Bent Larsen

Valborg og Anders får to drenge, Bent i 1925 og fem år senere Asger.

Bent bliver udlært hos sin far Anders, som har temperament og skælder ud på sønnen, når han er for langsom.

Da Anders dør i 1956, overetager Bent smedjen. Nu er det nye tider, hvor hestene erstattes af traktorer, og smedens arbejde ændrer sig. De hestetrukne markredskaber skal ændres så de kan spændes efter en traktor, og i stuehusene går man fra kakkelovn til centralvarme, så der er stadig rigeligt med arbejde til smeden.

Bent gifter sig aldrig, og efter farens død bliver han boende hjemme hos mor, som sørger godt for ham indtil hun dør i 1985.

Bent holder gang i smedjen indtil han dør den 12. januar 2006. De senere år svigter helbredet og der bliver ikke tændt op i essen hver dag, men han er stadig forhandler af BP-gas, så porten bliver åbnet hver dag og der bliver slået græs omkring smedjen..

Efter Bent død, står smedjen ubenyttet i 12 år, hvor bygningen forfalder mere og mere, indtil lokale borgere opretter Foreningen Reerslev Smedje, som køber smedjen og går i gang med restaurering.

Smedens familiegravsted findes stadig på assistens kirkegården i Reerslev, hvor foreningen sørger for vedligeholdelse.

Foreningen Reerslev Smedje har til formål ”at eje, bevare og vedligeholde den gamle smedjebygning beliggende Reerslevvej 25A, samt formidle kendskab til det gamle smedehåndværk, smedjens historie og give besøgende indblik i, hvordan man arbejdede i smedefaget i gamle dage”.